EL LLEGAT DE LA FAMÍLIA

«En la vida, deixem un llegat als nostres fills, deixem les nostres petjades allà on viatgem, i deixem les nostres petjades en cada cor que toquem.»


Pat Patrick (1929-1991), músico de jazz.

Per què un llibre del «llegat de la família»?

Què saben els néts dels seus besavis i de com van viure? Com van afectar a la família els esdeveniments ocorreguts en els segles passats? Quin patrimoni material, moral i emocional volem transmetre a les futures generacions familiars?


La Reial Acadèmia Espanyola defineix així la paraula llegat: «cosa material o immaterial que es deixa en testament o es transmet de pares a fills, de generació en generació».


Així doncs, la pregunta és: per què un llibre del llegat de la família?

Posar en valor…

Fins fa poc, era difícil que coincidissin en un mateix moment quatre generacions. Avui dia, gràcies als avenços científics i a la qualitat de vida de la nostra societat, podem trobar amb facilitat famílies en què quatre generacions comparteixen temps i espai. Però, què saben els més joves dels avatars dels seus avantpassats i de les circumstàncies que han incidit en les seves vides i els han permès arribar fins avui?


La societat actual, amb les eienes tecnològiques que posa al nostre abast, dificulta en gran mesura que a les trobades de família es parli o es recordin anècdotes i circumstàncies d’anys passats. Avui no hi ha temps per escoltar «batalles» dels més grans. És per aquest motiu que un llibre permet posar en valor el llegat familiar i reclamar l’atenció i el temps dels lectors per a conèixer les seves arrels familiars.

«El millor llegat d’un pare als seus fills és una mica del seu temps cada dia.»

León Battista Alberti (1404-1472), matemàtic i poeta.

Contingut i singularitat

El contingut del llibre es crearà a partir dels testimoniatges verbals, escrits, gràfics o sonors dels seus protagonistes que, un cop ordenats i contextualitzats per un especialista, donaran lloc a un text redaccional que constituirà la història de la família, el seu llegat.


Seguidament, es realitzarà la pre-impressió i producció del llegat. Un disseny original, una edició excepcionalment acurada i una selecció de materials que reflecteixen el caràcter únic i irrepetible del llibre, de tal manera que cada edició sigui singular.


Els exemplars de cada edició es pactaran i conformaran una edició limitada no venal (exclosa la seva venda a el públic).


«Orgullós del meu pare? De què estic més orgullós? Crec que estic orgullós del llegat que va deixar, crec que és el que és. Ens ha deixat molt»

Ziggy Marley (1968), músic, fill de Bob Marley.

© 2008-2022 Tots els drets  reservats | Disenyada & desenvolupada amb per Planning Press